Over ons

Vakmensen met oog voor veiligheid en kwaliteit

Vakmensen met oog voor veiligheid en kwaliteit

Elke dag wordt er door een team gedreven specialisten met passie en vakkennis gewerkt aan onze projecten. Wij zijn mensen van ons woord, en op de werkvloer worden die woorden omgezet in daden, dit is de meerwaarde van onze vakmensen op uw project.

Het elke dag leveren van kwaliteit, orde en netheid op onze werkplek is waar wij blij van worden. Bij ons staan de neuzen allemaal dezelfde kant op, dit werkt voor ons als een prettige werk- en leeromgeving. Wij zijn oplossingsgericht en door onze korte lijntjes, veilig werken en doordachte aanpak is uw sloopklus bij ons in juiste handen.

Betrek ons ook eens in het voortraject van uw project. Wij denken graag met u mee om elk project zo goed mogelijk te laten verlopen met aandacht voor omgeving, bewoners, geluid- en trillingshinder en veiligheid.

Historie

Op de foto hiernaast ziet u Ben van Lith senior (1929), grondlegger van Sloopwerken van Lith b.v., Zijn eerste vrachtwagen, een GMC, kocht hij in 1952. Dit was een omgebouwde legertruck uit de 2e wereldoorlog met een Netam kipper erop gebouwd.

In de eerste jaren werd een gebouw nog volledig handmatig gesloopt en de vrachtwagen nog met de hand geladen. Al in 1957 werd een dragline aangeschaft en later ook een van de eerste wiel laders. Alle producten werden geselecteerd en direct weer verkocht om mee te bouwen. Circulair met tweedehands bouwmaterialen was in die tijd heel normaal en is voor onze grondlegger eigenlijk altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Deze gedachtegang zetten wij deze tijd nog steeds voort.

In 1956 is Ben senior getrouwd en later zijn de twee zonen ook mee het bedrijf ingegaan. Midden jaren 80 heeft de jongste zoon Ben junior het stokje overgenomen. Wat in 1952 begon als eenmanszaak, is uitgegroeid tot een modern, duurzaam en vakkundig bedrijf in de sloopbranche. Alle kennis en ervaring wordt met een jong en enthousiast team omgezet in maatwerk. Dit betekent, dat er binnen de wet- en regelgeving al het sloopwerk wordt aangepakt, van renovatiesloop tot totaalsloop. Bijkomende expertises zijn recycling van herbruikbare bouwmaterialen en het begeleiden van bodem- en asbestsanering.

Sloopwerken van Lith b.v., met als handelsnaam Slimslopen, is inmiddels een begrip geworden in de slopersbranche.

Bouw7

Slimslopen heeft er voor gekozen om in de cloud te gaan werken door middel van bouw7. Dit is een software om al onze projectinformatie te bundelen en ook op de bouwplaats mee te kunnen werken.

In bouw7 plannen wij onze medewerkers in op de projecten, vult iedere werknemer zijn eigen urenregistratie in, hebben wij alle financiele- en projectinformatie (denk aan: contactgevens, materiaal- en afvalregistraties en tekeningen) op 1 plek en factureren wij direct aan onze klant in één simpele omgeving. De overstap naar Bouw7 bespaart ons tijd, en die bespaarde tijd gebruiken wij graag om u als klant goed te informeren en te ontzorgen in uw sloopvraagstuk.

Zonnepanelen

Onze energiebronnen zijn beperkt, maar de zon is onuitputtelijk. Zonne-energie is duurzaam, veilig en schoon. Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in bruikbare elektriciteit. Ook bij slecht weer, winterse buien of bewolking zetten de zonnepanelen het licht om in elektriciteit. Aangezien de levensduur van een zonnepaneel 25 jaar is, heeft Slimslopen er voor gekozen om deze duurzame milieubewuste oplossing toe te passen. Alle elektriciteit die gebruikt wordt op kantoor, de werf en in de loodsen wordt gewonnen door de zonnepanelen die gelegen zijn op één van de loodsen op de werf van Slimslopen.

Sanne Voets

Slimslopen zet zich graag in voor goede doelen en daarbij is directeur Ben van Lith een groot paardenliefhebber. Dit is de reden waarom wij al enkele jaren sponsor van Europees kampioen en Paralympisch goud winnares Sanne Voets zijn. Sanne is dressuurrijdster en is al vele jaren actief in de internationale dressuur voor ruiters met een lichamelijke beperking.

Na diverse titels op de Nederlandse, Europese, Wereld- en Paralympische kampioenschappen is ze nu op weg om haar grootste droom ooit waar te maken: goud behalen in Tokyo 2020.    

Bleubeam Revu

Slimslopen gebruikt Bleubeam Revu om slooptekeningen te maken voor u, als klant. Wij krijgen vaak de bestaande en nieuwe tekeningen aangeleverd en kunnen uit het vergelijk tussen deze tekeningen de onderdelen opmerken die gesloopt moeten worden. Om een duidelijke en complete offerte aan te bieden maken wij slooptekeningen, om u een zo helder mogelijk verhaal voor te leggen wat wij gaan doen.

De slooptekeningen maken wij in de calculatiefase, zodat we vanaf dat moment allemaal dezelfde taal spreken betreffende de sloopwerkzaamheden. Wanneer er wijzigingen zijn, worden deze snel en gemakkelijk aangepast en kunnen alle betrokkenen voorzien worden van de laatste versie van de slooptekeningen. Tijdens de uitvoering gebruiken wij, op de bouwplaats, onze eigen tekeningen, welke wij al in de calculatiefase hebben opgesteld.

Twizy

Sinds 2016 heeft Slimslopen een Renault Twizy in gebruik. Dit motorvoertuig is 100% elektrisch en heeft een actieradius van ca. 100km. Sloopwerken van Lith verdiept zich graag in innovaties, vandaar de keuze voor de Twizy. De Twizy heeft geen uitlaatpijp en de CO2 emissie is dus nul.

Contact

Bezoekadres
Sloopwerken van Lith b.v.
Nieuwe Provincialeweg 1
5398 KG ‘t Wild (Maren-Kessel)

Telefoon +31 412 479 434
Mail info@slimslopen.nl
Vind ons met Google Maps

Postadres
Postbus 42
5397 ZG Lith

Bedrijfsgegevens
BTW Nummer: 8084.21.049.B01
KvK Nummer: 16016921

Certificeringen