Over ons

Vakmensen met oog voor veiligheid en kwaliteit

Vakmensen met oog voor veiligheid en kwaliteit

Elke dag wordt er door een team gedreven specialisten met passie en vakkennis gewerkt aan onze projecten. Wij zijn mensen van ons woord, en op de werkvloer worden die woorden omgezet in daden, dit is de meerwaarde van onze vakmensen op uw project.

Het elke dag leveren van kwaliteit, orde en netheid op onze werkplek is waar wij blij van worden. Bij ons staan de neuzen allemaal dezelfde kant op, dit werkt voor ons als een prettige werk- en leeromgeving. Wij zijn oplossingsgericht en door onze korte lijntjes, veilig werken en doordachte aanpak is uw sloopklus bij ons in juiste handen.

Betrek ons ook eens in het voortraject van uw project. Wij denken graag met u mee om elk project zo goed mogelijk te laten verlopen met aandacht voor omgeving, bewoners, geluid- en trillingshinder en veiligheid.

Handsloper

Wij zijn op zoek naar iemand die past bij onze manier van werken. Wij zijn een open, enthousiast en energiek team dat graag diverse specialistische sloopprojecten aanpakt en onze opdrachtgever geheel ontzorgt. Ons team is heel divers en we voeren sloopwerkzaamheden uit aan onder andere villa’s, kantoorpanden, zorggebouwen, utiliteitsgebouwen en flats.

Wat bieden we jou?

  • Een open en flexibele werksfeer
  • Divers team aan ervaren krachten
  • De mogelijkheid tot een vast dienstverband
  • Zelfstandigheid en (mocht je willen) verantwoordelijkheid
  • Marktconform salaris

We staan altijd open voor het drinken van een kop koffie, evalueren van de werkdag en het doorvoeren van verbeteringen op de werkvloer. Ben jij een harde werker met oplossingsgericht vermogen en inzicht? Dan zijn we op zoek naar jou.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in deze vacature? Stuur dan een mailtje naar info@slimslopen.nl.

SlimSlopen Vacature

Sponsoring Top Oss

Wij zijn al diverse jaren trotse sponsor van Top Oss. De bierviltjes in de businesslounge zijn voorzien van deze bedrukking.

Bedankt voor de jarenlange fijne samenwerking!

Historie

Op de foto hiernaast ziet u Ben van Lith senior (1929), grondlegger van Sloopwerken van Lith b.v., Zijn eerste vrachtwagen, een GMC, kocht hij in 1952. Dit was een omgebouwde legertruck uit de 2e wereldoorlog met een Netam kipper erop gebouwd.

In de eerste jaren werd een gebouw nog volledig handmatig gesloopt en de vrachtwagen nog met de hand geladen. Al in 1957 werd een dragline aangeschaft en later ook een van de eerste wiel laders. Alle producten werden geselecteerd en direct weer verkocht om mee te bouwen. Circulair met tweedehands bouwmaterialen was in die tijd heel normaal en is voor onze grondlegger eigenlijk altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Deze gedachtegang zetten wij deze tijd nog steeds voort.

In 1956 is Ben senior getrouwd en later zijn de twee zonen ook mee het bedrijf ingegaan. Midden jaren 80 heeft de jongste zoon Ben junior het stokje overgenomen. Wat in 1952 begon als eenmanszaak, is uitgegroeid tot een modern, duurzaam en vakkundig bedrijf in de sloopbranche. Alle kennis en ervaring wordt met een jong en enthousiast team omgezet in maatwerk. Dit betekent, dat er binnen de wet- en regelgeving al het sloopwerk wordt aangepakt, van renovatiesloop tot totaalsloop. Bijkomende expertises zijn recycling van herbruikbare bouwmaterialen en het begeleiden van bodem- en asbestsanering.

Sloopwerken van Lith b.v., met als handelsnaam Slimslopen, is inmiddels een begrip geworden in de slopersbranche.

Vermijd de gebaande wegen

Terwijl de branches en sectoren zich ontwikkelen, is ook de manier van ondernemen aan verandering onderhevig. Als directeur van Slim Slopen.nl sloopt én onderneemt Ben van Lith op zijn eigen manier. En wat hem betreft is juist die eigenheid cruciaal in het ondernemerschap van de toekomst.

Lees hier het volledige artikel (PDF)

Slim Slopen

Verbouwing eigen kantoor

Op kantoor waren wij toe aan een nieuwe inrichting van de ruimtes die we gebruiken met z’n allen. Daarom hebben we er voor gekozen om grondig te verbouwen in de voormalige boerderij op ’t Wild waar we al jaren onze thuisbasis hebben. Heldere ruimteverdelingen, meer lichtinval, aparte vergaderruimte maar ook een ruimere kantine om de dag gezamenlijk te starten of af te sluiten. We hebben allemaal hard gewerkt voor een mooi eindresultaat!

Slim Slopen Eigen kantoorpand

Slimslopen vertelt over Exact bouw7

Voordat we met software bezig waren, verliepen al onze bedrijfsprocessen op de traditionele manier, op papier. Met als gevolg gebrek aan inzicht in het bedrijf en informatie terugvinden was ontzettend tijdrovend. Toen het besluit was genomen om de eerste stappen te zetten in digitalisering, werd het al snel duidelijk dat we voor een volledig softwarepakket moesten kiezen. Een pakket waar we al onze processen in kwijt kunnen. Ons oog viel op Exact bouw7 vanwege de goede basis en vele integratiemogelijkheden, zoals Exact Online en Basecone.

Voorheen moesten we dagelijks alle data handmatig invoeren tijdens het inkoop- en verkooptraject. Sinds het gebruik van Exact bouw7 registreren wij alles bij de bron en is het een kwestie van controleren en kan een inkoopfactuur direct worden doorgezet naar de administratie en kan er worden gefactureerd. Een flinke vooruitgang!

Door de komst van Exact bouw7 besparen we op kantoor veel tijd. Deze tijdsbesparing komt voort uit een tweetal veranderingen. Ten eerste is het aantal handmatige handelingen aanzienlijk teruggebracht. Waar destijds vijf handelingen nodig waren, zijn het er nu slechts twee handelingen. Ten tweede wordt de projectadministratie niet vanuit kantoor geregistreerd maar bij de bron door de medewerkers op de bouwplaats. Het geld wordt immers niet op kantoor verdient, maar op de werklocaties. Het is belangrijk dat hier de processen goed zijn ingericht en efficiënt verlopen.

Lees het gehele interview op www.bouw7.nl/slimslopen

Slim Slopen Exact Bouw7

Onalledaagse sloper op pelgrimstocht

Velen lopen hem weleens tegen het lijf, maar wat hij precies doet, kan lang niet iedereen vertellen. Misschien niet eens zo vreemd, want onder de veiligheidshelm van de markante persoonlijkheid Ben van Lith gaat veel meer schuil dan slechts de directeur van een slopersbedrijf.

Lees hier het volledige artikel (PDF)

Slim Slopen

Zonnepanelen

Onze energiebronnen zijn beperkt, maar de zon is onuitputtelijk. Zonne-energie is duurzaam, veilig en schoon. Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in bruikbare elektriciteit. Ook bij slecht weer, winterse buien of bewolking zetten de zonnepanelen het licht om in elektriciteit. Aangezien de levensduur van een zonnepaneel 25 jaar is, heeft Slimslopen er voor gekozen om deze duurzame milieubewuste oplossing toe te passen. Alle elektriciteit die gebruikt wordt op kantoor, de werf en in de loodsen wordt gewonnen door de zonnepanelen die gelegen zijn op één van de loodsen op de werf van Slimslopen.

Sanne Voets

Slimslopen zet zich graag in voor goede doelen en daarbij is directeur Ben van Lith een groot paardenliefhebber. Dit is de reden waarom wij al enkele jaren sponsor van Europees kampioen en Paralympisch goud winnares Sanne Voets zijn. Sanne is dressuurrijdster en is al vele jaren actief in de internationale dressuur voor ruiters met een lichamelijke beperking.

Na diverse titels op de Nederlandse, Europese, Wereld- en Paralympische kampioenschappen is ze nu op weg om haar grootste droom ooit waar te maken: goud behalen in Tokyo 2020.    

Bleubeam Revu

Slimslopen gebruikt Bleubeam Revu om slooptekeningen te maken voor u, als klant. Wij krijgen vaak de bestaande en nieuwe tekeningen aangeleverd en kunnen uit het vergelijk tussen deze tekeningen de onderdelen opmerken die gesloopt moeten worden. Om een duidelijke en complete offerte aan te bieden maken wij slooptekeningen, om u een zo helder mogelijk verhaal voor te leggen wat wij gaan doen.

De slooptekeningen maken wij in de calculatiefase, zodat we vanaf dat moment allemaal dezelfde taal spreken betreffende de sloopwerkzaamheden. Wanneer er wijzigingen zijn, worden deze snel en gemakkelijk aangepast en kunnen alle betrokkenen voorzien worden van de laatste versie van de slooptekeningen. Tijdens de uitvoering gebruiken wij, op de bouwplaats, onze eigen tekeningen, welke wij al in de calculatiefase hebben opgesteld.

Twizy

Sinds 2016 heeft Slimslopen een Renault Twizy in gebruik. Dit motorvoertuig is 100% elektrisch en heeft een actieradius van ca. 100km. Sloopwerken van Lith verdiept zich graag in innovaties, vandaar de keuze voor de Twizy. De Twizy heeft geen uitlaatpijp en de CO2 emissie is dus nul.

Contact

Bezoekadres
Sloopwerken van Lith b.v.
Nieuwe Provincialeweg 1
5398 KG ‘t Wild (Maren-Kessel)

Telefoon +31 412 479 434
Mail info@slimslopen.nl
Vind ons met Google Maps

Postadres
Postbus 42
5397 ZG Lith

Bedrijfsgegevens
BTW Nummer: 8084.21.049.B01
KvK Nummer: 16016921
Beleidsverklaring
Privacyverklaring

Certificeringen