Circulaire sloop

Verantwoord voor de toekomst én uw portemonnee

Toekomstbelang

De aarde is geen onuitputtelijke bron van grondstoffen. De processen om grondstoffen te delven, te verwerken tot halffabricaten en de hierbij vrijkomende CO2 hebben een negatieve impact op ons milieu.

Hoe kunnen wij als Slimslopen bijdragen aan een reductie van CO2 en het tegengaan van uitputting van onze grondstoffen? Het antwoord is voor ons duidelijk: Stop zo min mogelijk energie in het verwerken van de bij sloop vrijkomende producten en maximaliseer hiervan de waarde.

Hoe doen we dit?

In het offertestadium kijken wij naar de mogelijkheden van vrijkomende materialen en stellen hiervan een inventarisatie op. Hierbij beoordelen wij de materialen op een vergelijkbare manier zoals we kijken naar ‘de ladder van Lansink’, die je hieronder kunt zien.

Dagelijks zijn wij bezig vrijkomende materialen een tweede leven te geven. Door zaken met zorg te demonteren, te scheiden aan de bron en deze op een verantwoorde manier verder te verwerken dragen wij bij aan een duurzame toekomst en winst voor onze omgeving.

SlimSlopen Circulaire Sloop Preventie

Preventie

Is het logisch dat onderdelen gesloopt worden of kunnen er toch gedeelten gehandhaafd blijven?

SlimSlopen - Circulair Slopen Hergebruik

Hergebruik

Hoe directer, hoe beter. Een kozijn demonteren en op hetzelfde project weer terugplaatsen in een nieuwe situatie. Dit is hoogwaardig hergebruik in zijn puurste zin. Of hetzelfde kozijn uitnemen om toe te passen op een ander project of met behoud van functie beschikbaar te stellen aan derden.

SlimSlopen - Circulair Slopen Recycling

Recycling

Het proces van afvalstromen omzetten naar grondstoffen. Het verwerken van metselwerk en beton tot menggranulaat is hier een bekend voorbeeld van. Het betrekken van toonaangevende partners op het gebied van recycling is hierbij essentieel.

SlimSlopen - Circulair Slopen Upcycling

Upcycling

Het toepassen van materialen op een manier die resulteert in waardevermeerdering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwerken van sloophouten planken om een uniek en duurzaam meubel te creëren.

Kostenbesparing

Door met een andere invalshoek te kijken naar de uitdagingen in onze branche worden problemen – mogelijkheden, slopen – oogsten en afval – opbrengst. Het mes snijdt aan twee kanten, voordelen voor uw portemonnee en die van ons. Om onze herbuikbare producten, die niet direct afgezet kunnen worden, niet verloren te laten gaan bieden wij deze producten aan via onze handel.

Contact

Bezoekadres
Sloopwerken van Lith b.v.
Nieuwe Provincialeweg 1
5398 KG ‘t Wild (Maren-Kessel)

Telefoon +31 412 479 434
Mail info@slimslopen.nl
Vind ons met Google Maps

Postadres
Postbus 42
5397 ZG Lith

Bedrijfsgegevens
BTW Nummer: 8084.21.049.B01
KvK Nummer: 16016921
Beleidsverklaring
Privacyverklaring

Certificeringen